Gouda Sint-Jozeflocatie

Project Description:

Client:
 AM BV
Category:
Advies

Voor het terrein van het voormalige Sint-Jozef ziekenhuis in Gouda ontwikkelt AM een stedelijk woongebied.

In het kader van de herontwikkeling van de locatie van het voormalige Sint Jozef Ziekenhuis in Gouda verricht Philumax BV in opdracht van AM een haalbaarheidsonderzoek naar een ruimtelijk bouwprogramma van circa 200 woningen. Onderzoek richt op het creëren van een financieel en markttechnisch haalbaar vastgoedconcept. Het onderzoek wordt in nauwe samenwerking met het Groene Hart Ziekenhuis en Vierstroom Thuiszorg uit Gouda uitgevoerd. Het voormalige, monumentale hoofdgebouw van het ziekenhuis wordt in het concept geïntegreerd en getransformeerd tot een residentieel woon/zorg pension. Veel aandacht wordt besteed aan de inrichting van de openbare ruimte.

Programma
200 woningen

Architecten
- Charles vandenHove
- Dick van Gameren Architecten
- Rijnboutt Van Der Vossen Rijnboutt

Status
Project is in voorbereiding

Eigen betrokkenheid
In dienst van AM als Adjunct-directeur /Ontwikkelingsmanager verantwoordelijk voor concept, proces en projectmanagement.

Betrokkenheid Philumax BV
Als Philumax in opdracht van AM BV betrokken als ontwikkelaar verantwoordelijk voor concept, proces en projectmanagement met als doel een haalbaar vastgoedplan te ontwikkelen. Belangrijk is met name de inzet op maatschappelijk onroerend goed in samenwerking met Groene hart Ziekenhuis en Vierstroom Thuiszorg.