Schipluiden - Korpershoek

Project Description:

Client:
 AM BV
Category:
Conceptontwikkeling, Projectmanagement

In kleinschalig project van in totaal 16 woningen liggen deze 12 semi-bungalows en 4 eengezinswoningen aan de buitengrens van Schipluiden waarvan enkelen met vrij uitzicht over veenweidelandschap.

De semi-bungalows hebben een vriendelijke uitstraling door de schuine kap en houten kozijnen en opvallende kaders. De gevels zijn uitgevoerd in een rood-bruine baksteen met deels en wit gekeimde afwerking. Deze woningen hebben uitzonderlijk grote maten: 6m breed en bijna 14 lang, waardoor op de begane grond voldoende ruimte voor wonen en slapen aanwezig is. De living heeft deels extra plafond hoogte. Aan de voorzijde ligt de slaapkamer met daarachter een complete badkamer. De ruime living is tuingericht. Op de 1e verdieping bevindt zich nog een ruime (slaap)kamer en een grote onbenoemde ruimte, waarvan via meerwerk nog een 2e slaapkamer en badkamer gecreëerd kan worden.

Ook kan u kiezen voor een compleet andere indeling met het slapen en badkamer op de eerste verdieping, waardoor er op de begane grond een extra riante living en woon/eetkeuken ontstaat. Bij het ontwerp van deze woning is tevens rekening gehouden om een comfortabele huislift te plaatsen (optie). Omschrijving 4 eengezinswoningen: De eengezinswoningen hebben een vriendelijke uitstraling door de schuine kap en houten kozijnen en opvallende kaders.

De gevels zijn uitgevoerd in een rood-bruine baksteen met deels en wit gekeimde afwerking. De keuken (incl. apparatuur) vindt u aan de voorzijde en de ruimte woonkamer ligt aan de tuinzijde welke zuid-west is georiënteerd. Brede ramen zorgen voor volop daglicht. Aan de overloop op de 1e verdieping liggen drie ruimte slaapkamers en de badkamer, welke is voorzien van sanitair en tegelwerk. Met de vaste trap komt u op de 2 e verdieping die geheel naar eigen wens kan worden ingedeeld als logeerkamer of misschien als studeer- of werkruimte.

 

Programma
12 semi-bungalows en 4 eengezinswoningen

Ontwerp
Groosman Partners – Rotterdam

Partners
Gemeente Midden-Delfland

Status van het project
Gerealiseerd

Internet
www.woneninkorpershoek.nl

 

Betrokkenheid:
In dienst van AM betrokken als adjunct-directeur, verantwoordelijk voor passend ontwerp, contractvorming en onderhandeling met gemeente, verkoop etc.