Delft - Watertuinen van Delft

Project Description:

Client:
 AM BV
Category:
Conceptontwikkeling

Op het voormalige TNO-terrein aan de Schoenmakerstraat ten zuiden van het stadscentrum, realiseert AM samen met woningcorporatie Staedion het project De watertuinen van Delft.

In dit nieuwe woongebied vormt het element “water’ de kern van het plan. Water om aan te wonen, om mee t  spelen en om van te genieten. In de eerste fase verschijnen 350 woningen waarvan 80 eengezinswoningen met een moderne speelse architectuur omgeven door  veel groen en waterpartijen. De woningen zijn gesitueerd aan het water of hebben uitzicht op water. Voor met name starters, alleenstaanden, jongen tweeverdieners, gezinnen en senioren worden 265 appartementen gerealiseerd. De parkeervoorzieningen zijn vooral ondergronds, dus geen blik maar zicht op groen en water. Op het  dek van de parkeergarage word teen grote waterpartij gecreëerd die in de winter als schaatsvijver kan worden gebruikt. Tevens komt er in het plan een kinderdagverblijf.

 

Programma
- 350 woningen
- 250 woningen
- Park met natuurijsbaan
- Kinderdagverblijf

Architecten
- T+T design, KOW Architecten,
- Architectenbureau Galis
- Massa Bureau voor Architectuur

Status
Project is in (her)ontwikkeling

Internet
www.watertuinenvandelft.nl

Eigen betrokkenheid
In dienst van AM als Adjunct-directeur /Ontwikkelingsmanager verantwoordelijk voor concept, proces en projectmanagement.